Udruženje Inžinjera Medicinske Radiologije F BiH

UIMR F BiH je strukovno udruženje inžinjera medicinske radiologije u F BiH. Društvo broji oko 230 članova, dok zaposlenih kolega u zoni zračenja ima oko 450 na teritoriji F BiH.
Cilj Udruženja je sručno usavršavanje članova, razvoj i poboljšanje profesionalnog i društvenog statusa, uvodjenje protokolarnih standarda u radu za dobrobit pacijenta, unapredjenje obrazovanja u skladu sa Bolonjskim procesom i Europskom Unijom, te aktivno učešće u europskim i svjetskim strukovnim udruženjima.
Udruženje inžinjera medicinske radiologije F BiH, je punopravni član EFRS – Evropske federacije radioloških tehnologa, i Srednjeevropske strukovne regije, čiji su članovi:
Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Hrvatska, Madjarska, Makedonija, Njemačka, Slovačka, Slovenija i Srbija.
Udruženje inžinjera medicinske radiologije je organizator godišnjih stručnih seminara i kongresa sa međunarodnim učešćem.
Stručni časopis Udruženja je „ RADIOLOŠKE TEHNOLOGIJE“ koji izlazi jednom godišnje, i ciljano se bavi radiološkom stukom i stručnim radovima.

Udruženje egzistira još od 1974 god. kao Udruženje Viših Radioloških Tehničara a od marta 2010 god. kao Udruženje Inžinjera Medicinske radiologije F BiH. Iza sebe ima veliki broj seminara i kongresa, Udruženje je bilo organizator VIII Centralnoevropskog simpozija u Sarajevu 2008 god.
Udruženje je bilo inicijator formiranja Komore Dipl. Ing. Medicinske Radiologije F BiH.
Putem ove internet stranice i elektronske pošte UIMR je odgovorilo izazovima moderne komunikacije i izazovima vremena tako što je postalo dostupno svim svojim članovima i svim onima koje interesira naša struka.
Otvoreni smo za suradnju, zato šaljite vaše prijedloge, pitanja i sugestije. Očekujemo Vaše konkretne prijedloge, stručne teme, predavanja, materijal za objavu na ovoj web stranici, srdačno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na saradnji.Mujkić Jasminka                     Orahovac Teufik
Sekretar UIMR FBiH               Predsjednik UIMR FBiH