Izdvojeno

SEETRO 2019

Onkološki inštitut Ljubljana, 4. – 6. listopada 2019.

SEETRO – South and East Europe Technology in Radiation Oncology je međunarodni kongres radioloških tehnologa/radioterapijskih tehnologa nastao suradnjom u radiološko-tehnološkoj profesiji u području onkologije i radioterapije zemalja južne i istočne Europe i šire.

Inicijativa za ovakvu regionalnu suradnju između zemalja potaknuta je ESTRO / IAEA projektom “Train the Trainers – Best Practice in Radiation Oncology – A Course to Train RTT Trainers“.

Zemlje učesnice ovog projekta organizirale su brojne lokalne tečajeve i radionice za radiološke tehnologe u radioterapiji, a međusobnom suradnjom i podrškom ovi tečajevi su polako prerasli u koncept međunarodnog stručnog skupa.

Prvi regionalni kongres radioloških tehnologa u radioterapiji bio je u Beogradu 2013. godine i pokazao je veliki uspjeh.

Dvije godine kasnije u Zagrebu je organiziran SEETRO 2015, proširujući krug zainteresiranih zemalja na osam, a prošle godine je uspješno održan SEETRO 2017 u Sofiji, sa ukupno 13 zemalja učesnika kongresa, pokrivajući zavidan broj stručnih tema i predavanja.

Vjerujemo kako će kroz ovogodišnji Kongres i mnoge koji će tek doći ovaj entuzijazam, te profesionalna suradnja i razvoj koji su se pokazali izuzetnima i dalje ostati i rasti.

Više informacije putem linka ispod.

SEETRO 2019